Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Het vastleggen van je bankgegevens is belangrijk voor het kunnen verwerken van je bankafschriften, maar ook voor het plaatsen van je bankgegevens in bijvoorbeeld je factuurontwerp.

Bank

Allereerst willen we vastleggen met welke bank(en) we zaken doen. Hiervoor navigeer je naar menu Diverse → Algemene Voorkeuren → Banken.

Als je begint met het voor het eerst inrichten van je administratie, tref je de volgende situatie aan:

Open de betreffende bankregel, zodat we deze kunnen aanpassen.

Voer de gegevens van je bank in en druk op

Vervolgens navigeren we naar menu Diverse → Algemene Voorkeuren → Bankrekeningen

Initieel tref je daar een bankrekening aan, welke je wilt gaan aanpassen met je eigen gegevens. Je kunt overigens meerdere bankrekening invoeren als dat gewenst is.

Open de getoonde bankrekening zodat je deze kunt aanpassen

Voor je gegevens in en druk op

Om er nu zeker van te zijn dat de juiste IBAN wordt gebruikt binnen je Facturen en Offertes, ga je naar menu Diverse → Algemene Voorkeuren → Bedrijfsvoorkeuren

Je ziet nu dat de bankrekening welke je zojuist hebt aangepast, hier wordt getoond als de 'voorkeur' bankrekening. Als je hier vanwege het feit dat je meerdere bankrekeningen hebt ingevoerd, een andere rekening selecteren, druk dan op om dit vast te leggen.

We gaan nu controleren of het juiste IBAN daadwerkelijk wordt gebruikt en navigeren hiervoor naar menu Diverse →  Ontwerp Voorkeuren →  Factuurontwerp

Als je net begint met het inrichten van je administratie, vind je daar de 2 voorbeelden van een factuurontwerp; een in het Nederlands en een in het Engels. Als je nu het factuurontwerp 'Standaard factuurontwerp' opent, zien we het volgende:

Je ziet dat de IBAN welke we zojuist hadden ingevoerd als onderdeel van onze bankrekening, automatisch is opgenomen binnen ons factuurontwerp en dus op alle facturen terecht zal komen welke we met dit factuurontwerp zullen creëren.