« Previous Version 2 Current »

Kies voor menu-optie Financieel – Btw-aangifte België

Gedurende de creatie van facturen en het invoeren van uitgaven wordt door het pakket alle gegevens verwerkt binnen de Btw-aangifte. Op het moment dat je naar het overzicht Btw-aangifte België zou navigeren, krijg je een voorstel te zien van de Btw-aangifte voor de geselecteerde periode (maand of kwartaal).

We onderscheiden binnen Yoursminc de Btw-aangifte in de volgende statussen:

Concept

Gedurende de lopende periode/kwartaal bevindt de Btw-aangifte zich in de ‘Concept’ status. Transacties (Creatie van facturen, invoeren van uitgaven, het verwerken van bankafschriften en het maken van memoriaalboekingen) kunnen worden geboekt en worden automatisch verwerkt binnen de aangifte.

Btw aangifte BE 1 622x480

Definitief

Op het moment dat de periode/kwartaal ten einde loopt en we het idee hebben dat alle boekingen zijn uitgevoerd, maken we de Btw-aangifte ‘Definitief’. Het pakket zal nu niet meer toestaan dat transacties (Creatie van facturen, invoeren van uitgaven, het verwerken van bankafschriften en het maken van memoriaalboekingen) worden geboekt binnen de betreffende periode/kwartaal. Het is nu eveneens mogelijk om het elektronische bestand te downloaden waarmee de Btw-aangifte elektronisch kan worden ingediend.

Btw aangifte BE 2 621x480

Herzien

Het zou kunnen voorkomen dat je nog een transactie (Creatie van een factuur, het invoeren van een uitgave of het verwerken van een bankafschrift) bent vergeten te boeken binnen de periode/kwartaal, waarvan de Btw-aangifte ‘Definitief’ is. Door nu te kiezen voor [Herzien], wordt de aangifte weer in de status ‘Concept’ geplaatst en kunnen deze boekingen alsnog worden gedaan. Nadat deze ‘vergeten’ boekingen zijn gedaan, is het meest logisch om de aangifte wederom ‘Definitief’ te maken en nogmaals het elektronische bestand te downloaden met hierin de nieuwe Btw-aangifte.

Btw aangifte BE 1 622x480

Creëer bestand aangifte

In principe is iedere ondernemer verplicht zijn Btw-aangifte elektronische aan te leveren. Dit dient te worden uitgevoerd m.b.v. de toepassing ‘Intervat’. Informatie hierover is te vinden op https://financien.belgium.be/nl/E-services/Intervat/wat-is-intervat

Het bestand kan alleen worden gecreëerd voor een Btw-aangifte met de status ‘Definitief’.

Btw aangifte BE 3

Creëer bestand IC-Listing (Intracommunautaire opgaven)

Dit betreft de opgave van de intracommunautaire handelingen is een lijst met alle handelingen die uw onderneming met voor de btw geïdentificeerde klanten in andere landen van de EU heeft verricht. Informatie hierover is te vinden op https://financien.belgium.be/nl/E-services/Intervat/wat-is-intervat

U kunt het bestand voor het aangeven van Intracommunautaire handelingen creëren door te kiezen voor [Creëer bestand IC-Listing]

Het bestand kan alleen worden gecreëerd voor een Btw-aangifte met de status ‘Definitief’.

Btw aangifte BE 3 B