De klantenlisting is een lijst van de Belgische btw-nummers van uw klanten aan wie uw onderneming goederen heeft geleverd of diensten heeft verstrekt tijdens het vorige kalenderjaar en die voor een totaalbedrag van meer dan 250 euro (excl. btw). Uw klanten die alleen vrijgestelde handelingen verrichten (artikel 44 van het Btw-Wetboek) en die toch over een BE-nummer beschikken, moeten niet in de listing worden opgenomen.

Die lijst bevat voor elke klant het totaalbedrag aan leveringen en diensten en het totaalbedrag van de aangerekende btw.

Jaarlijkse klantenlisting

Selecteer vanuit het menu Financieel - Klantenlisting

Selecteer het boekjaar, waarvoor je de listing wilt opvragen, waarna het overzicht wordt getoond. Kies hierna voor , waarna het xml bestand  wordt gecreëerd en gekopieerd naar je desktop. Je kunt dit bestand nu indienen bij Intervat

Inhoud van het gegenereerde bestand:

Inhoud klantenlisting xml
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<ns2:ClientListingConsignment ClientListingsNbr="1" xmlns:ns2="http://www.minfin.fgov.be/ClientListingConsignment" xmlns="http://www.minfin.fgov.be/InputCommon">
<ns2:ClientListing SequenceNumber="1" ClientsNbr="2" DeclarantReference="26660" TurnOverSum="1862.37" VATAmountSum="388.78">
<ns2:Declarant>
<VATNumber>85254923401</VATNumber>
<Name>Tutti Fiori België</Name>
<Street>Hoge Wei 1044</Street>
<PostCode>2517 SK</PostCode>
<City>Den Haag</City>
<CountryCode>BE</CountryCode>
<EmailAddress>rob.zoeteweij@gmail.com</EmailAddress>
<Phone>0650415578</Phone>
</ns2:Declarant>
<ns2:Period>2023</ns2:Period>
<ns2:Client SequenceNumber="1">
<ns2:CompanyVATNumber issuedBy="BE">0123456789</ns2:CompanyVATNumber>
<ns2:TurnOver>590.00</ns2:TurnOver>
<ns2:VATAmount>123.90</ns2:VATAmount>
</ns2:Client>
<ns2:Client SequenceNumber="2">
<ns2:CompanyVATNumber issuedBy="BE">0438622233</ns2:CompanyVATNumber>
<ns2:TurnOver>1272.37</ns2:TurnOver>
<ns2:VATAmount>264.88</ns2:VATAmount>
</ns2:Client>
</ns2:ClientListing>
</ns2:ClientListingConsignment>