Bij het verwerken van banktransacties, kan het voorkomen dat 1 enkel ontvangen bedrag moet worden verdeeld (gesplitst) over meerdere facturen.

We beschrijven hier een voorbeeld van een ontvangen bedrag, dat moet worden gesplitst over 2 facturen en waarbij eveneens een creditnota wordt afgehandeld.

We ontvangen nu op de bank een bedrag van €302,- en willen dit bedrag splitsen over de getoonde facturen en creditfactuur.

Vanuit de pagina Rekeningoverzicht selecteren we nu de betreffende transactie, door op het icoon aan de linkerzijde van de regel te klikken.

De volgende dialoog wordt nu getoond voor het afhandelen van deze banktransactie:

We drukken nu op de knop , waarna de volgende dialoog wordt getoond:

Onder Toewijzen aan Factuur/Uitgave klikken we op , waarna we een voor een de facturen en creditnota kunnen selecteren.

Nadat de 2 facturen en de creditfactuur zijn geselecteerd zien we in de bovenzijde van de dialoog het bedrag van de banktransactie (€302,-) staan en als toegewezen bedrag €302,-.

We kunnen de splitsing van het bedrag over de toegewezen facturen nu definitief maken door op de knop te drukken.

We zien nu dat de oorspronkelijke banktransactie met het bedrag van €302,- is gesplitst in een aparte transactie voor ieder van de toegewezen facturen.

Als we nu de pagina Facturen - Overzicht zouden raadplegen zien we dat de betreffende facturen zijn afgehandeld.