De Btw-aangifte t.b.v. in België gevestigde ondernemingen bevat de volgende inzichten:

• Btw-uitsplitsing per factuur
  • Btw-uitsplitsing per uitgave
  • Btw-uitsplitsing per vak

We geven nu een aantal voorbeelden bij het raadplegen van deze inzichten

Btw uitsplitsing per factuur

Door dit inzicht te openen (klik op  ), wordt een overzicht getoond van alle facturen welke zijn opgenomen binnen de betreffende Btw-aangifte.

Door op een van de factuur-links te klikken, wordt de betreffende factuur geopend.

Download van het inzicht

Stel je wilt een overzicht van de facturen binnen de aangifte, ga dan als volgt te werk:

Selecteer vanuit het Opties menu Download

Zoals je kunt zien, worden er 3 formaten ondersteund:

• CSV - Comma Separated Values
  • Excel - Excel sheet
  • PDF - PDF formaat rapportage

In het volgende voorbeeld kiezen we voor een download van een Excel sheet

Data Only - Door deze te selecteren, wordt alleen de data aan het Excel sheet opgenomen, zonder kolom-titel

Selecteer het gewenste formaat (Excel in dit voorbeeld) en druk op

Verdere mogelijkheden binnen het inzicht

Kolom filtering - Klik op een van de kolomtitels (Factuur in dit voorbeeld)

Onder Filter, kun je nu een enkele factuur selecteren, of door op een van de 2 pijltjes te drukken, kan het inzicht oplopend (zoals in het voorbeeld), of aflopend worden gesorteerd.

Btw uitsplitsing per uitgave

Door dit inzicht te openen (klik op ), wordt een overzicht getoond van alle uitgaven welke zijn opgenomen binnen de betreffende Btw-aangifte.

Door op een van de uitgave-links te klikken, wordt de betreffende uitgave geopend.

Evenals is beschreven onder Btw uitsplitsing per factuur, kan dit inzicht worden gedownload en kunnen uitgaven worden gefilterd door gebruik te maken van het filter op ieder van de kolommen. Het volgende voorbeeld toont het filteren van alle uitgaven binnen Rooster (Vak) 59.

Bovenstaand voorbeeld toont het activeren van een filter op Rooster 59

Door op het kruisje aan de rechterzijde van het filter te klikken, wordt het filter gedeactiveerd

Btw uitsplitsing per vak (Rooster)

Door dit inzicht te openen (klik op ), wordt een overzicht getoond van alle roosters (vakken), met daarin alle facturen, uitgaven, bankafschriften, welke zijn opgenomen binnen de betreffende Btw-aangifte.

Je kunt nu (naast de andere mogelijkheden, welke in dit artikel zijn beschreven), het inzicht filteren voor één enkel Rooster, voor op de betreffende kolomtitel te klikken, zoals in het volgende voorbeeld waarbij we een filter op Rooster 82 plaatsen

Door op het kruisje aan de rechterzijde van het filter te klikken, wordt het filter gedeactiveerd